Головна » 2011 » Октябрь » 14 » Голографічне ТБ може стати реальністю вже завтра
22:11
Голографічне ТБ може стати реальністю вже завтра
Уявіть собі картину: ви дивитеся фінал Чемпіонату світу з футболу чи продовження фільму "Секс у великому місті", і все дійство відбувається у вас на журнальному столику в тривимірному зображенні. Можливо, це звучить як божевільна мрія, проте не дивуйтеся, якщо ще при вашому житті вам трапиться замінити вашу "плазму" або LCD-панель на голографічний тривимірний телевізор, який дозволить побачити Кріштіану Рональду, що біжить з м'ячем по вашій вітальні, Або зіткнутися віч-на-віч з героями ваших улюблених ігор в натуральну величину. 

 Як повідомляє CNN, приводом для оптимізму щодо майбутнього тривимірної технології став прорив, якого домоглися дослідники університету Арізони (США) у створенні перезаписуваних і стираємо голографічних систем. Професор Нассер Пейгамбаріан, керівник відділення фотоніки і лазерів кафедри оптичних досліджень, розповів, що вченим вперше вдалося створити оновлюваний тривимірний дисплей з пам'яттю. 

 "Це досягнення є необхідною умовою для створення будь-якого типу голографічного технології, що відтворює рух, - сказав професор. - Те, як дана технологія працює на сьогоднішній день, не підходить для створення тривимірних зображень". 

 Дослідники створили дисплей, який може прати і перезаписувати зображення протягом кількох хвилин. Для того, щоб подібні дисплеї могли використовуватися в якості заміни звичайним телевізорів, частота оновлення картинки повинна становити кілька кадрів в секунду, і Пайгамбаріан сподівається, що в недалекому майбутньому це вдасться здійснити. Продемонстровано, що з чисто фізичної точки зору це можливо ". 

 Професор Пайгамбаріан каже, що теоретично голографічний телевізор може представляти із себе як настінну панель, яка формує тривимірне зображення, за допомогою вбудованих в стіну лазерів, так і горизонтальну панель, вбудовану в стіл. 

 Песимісти, навпаки, вважають, що про появу голографічної технології на ринку в найближчі 10 років говорити не варто. Одна справа - продемонструвати щось у лабораторних умовах і зовсім інша - створити досить ефективний і недорогий кінцевий продукт, придатний для виведення на масовий ринок, вважають критики.
Переглядів: 714 | Додав: Panuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]